Plantekost giver kæmpe reduktion af dit CO2-fodaftryk

En gennemsnitlig dansker udleder 3 tons CO2 om året, alene via sit indtag af kost. Der er mere end de 2,5 tons vi i gennemsnit udleder ved at køre i bil, varme vores huse op og bruge strøm. Det beskriver fagbladet Ingeniørens website på baggrund af en rapport fra Tænketanken Concito.

Af de 3 tons CO2, som stammer fra vores kost, kommer de 75 procent fra oksekød og mejeriprodukter. Også svinekød og kylling fylder betydeligt op i CO2-regnskabet.

Hvis du ønsker at mindske dit CO2-fodaftryk, er en beslutning om fremover kun at spise plantekost noget af det, som vil have allerstørst effekt.

Derudover er det solid dokumentation for at mindre indtag af animalske produkter sænker din risiko for både kræft, hjertesygdomme og en lang række andre livsstilssygdomme. Ja, det diskuteres indgående og mange argumenterer ihærdigt for kødet - og der findes faktisk ret god videnskabeligt baseret dokumenation for at plantekost giver markant bedre helbred. Klassikeren "Kinastudiet" af T. Colin Campbell, som sidste år endelig blev oversat til dansk, giver et godt overblik. Bogen fortæller også historien om, hvorfor det er så svært for denne viden at trænge igennem i vores vestlige kultur.

Læs uddrag af bogen og køb den direkte fra forlaget på www.kinastudiet.dk.